1. tammikuuta 2011

Pussihihainen pusero


Tänään valmistui aiemmin tekemäni liivihameen alle pusero. Malli on Ottobre 6/2010 Ines-tunika/pusero, koko on 98 cm yksinkertaistettuna niin, että jätin sivuhalkiot rypyttämättä. Menee näin mielestäni paremmin liivihameen alle ja kuitenkin nuo pussihihat tuovat vähän lisää tyttömäisyyttä. Hihat rypytin ohjeista poiketen framilonilla.

Tuo ruskea kangas on hyvää interlockia, ja mulle kävi köpelösti; kangasta ei enää riittänyt takakappaleeseen! En yhtään ajatellut, että olisin voinut sovittaa kaikki osat kankaalle ensin. Takakappale tuli ihan toisen värisestä ja ohuemmasta trikoosta. Mulle on käynyt näin ennenkin, ja ajattelin silloin joskus, että toista kertaa ei tule. Heh heh. Mutta tunikan allehan tämän tein, ekä tuo punainen sieltä tunikan alta vissiin paista.


Nyt en esipessyt tuota kangasta ollenkaan. Toiset kankaat, varsinkin jerseyt, rullaantuvat  pesukoneessa ja vielä paikoin venyvätkin niin pahasti, että ei ole varaa heittää kangasta hukkaan. Jos nyt kutistuvuus olisi vaikka 5 tai 8 prosenttia, niin tuo 5 on vielä kutakuinkin siedettävä prosentti, jotta pystyy ottamaan tuon kokoja tehdessä huomioon. Tilasin vuoden ikäiselle Kallelle vain puolen metrin pätkän jerseytä, ja se rullantui niin kamalaksi, että molemmilta puolilta arvioin menevän 10 cm hukkaan. Mitä mä sitten enää teen 30 sentin palalla?  No mä vähän seurailen noita valmisvaatteiden kutistumisia, enkä nyt vielä tiedä minkä linjan mä tässä asiassa oikein ottaisin.Tähän olisi kiva kuulla muidenkin kommentteja.Pusero(tunika edestä ja takaa. Neidin naama (ja tietysti paitakin) taitaa olla vähän soosissa ruokailun jälkeen. Nuo mun joskus tekemäni joustofroteehousutkin sopii siililiivariin...
Toivotan hyvää alkanutta vuotta kaikille lukijoilleni!

6 kommenttia:

Pintse kirjoitti...

Mä pesen aina kaikki kankaat ennen ompelua, mutta joskus sit täytyy käyttää melkoisesti aikaa oikomiseen..

Päivi kirjoitti...

Mulla ei oo kans tapana pestä kankaita. Jokusen kerran on kyllä käynyt sitten niin, että isommalle tehty paita kutistuu pienemmän paidaksi ekassa pesussa, ja onpahan pienemmän paitojakin kutistunut 3/4 hihaisiksi. Pituutta yleensä oon osannut laittaa tarpeeksi. Virittelen niihin pilalle menneisiin jos jaksan resorit hihoihin vain.

Tuo paita on kyllä tositosi kaunis. Olen suunnitellut kummitytölle samaa paitaa, täytyis alkaa toteuttaanki sitä.

Mervi kirjoitti...

Tuo on kiva kaava, itsekin olen sillä nuorimmaiselle yhden paidan tehnyt.

Minä pesen aina kaikki kankaat ennen ompelua sekä myös rummutan, jos kangas sen vain suinkin kestää (ja yleensä kyllä kestää...) Yksikään kangas ei ole niin pahasti rullannut etten ole saanut siitä ommeltua. Joskus silittelen reunaa suoremmaksi, monesti myös oion ja kiinnitän reunat nuppineuloilla yhteen leikkausvaiheessa, jos on rullautuvaisempi kangas.

Ikuinen vauvakuume kirjoitti...

KVI:n sivuilta tänne eksyin - ihania ompeluksia ja hillonaamoja :O)

Omppis kirjoitti...

Onpas vain kiva tuo(kin) OB:n malli. :-)
Mä pesen kaikki kankaat -en pelkästään kutistuvuuden- vaan myös sen takia ettei sitten valmiissa tuotteessa saumat kiertäisi. Rullaamista voi oikoa myös tärkin avulla; sitä kun vähän ruiskii ja silittää niin ei niin pahasti enää rullaa. (käytän sitä apuna myös trikoiden kanttauksessa -mulla ei ole peittaria..)

Erja kirjoitti...

Löytyipä kiva blogi ja niin kauniita vaatteita! Kivastihan punainen sopii tuon paidan selkään.

Oma kuva
Satakunta, Finland