30. joulukuuta 2010

Pehmoinen liivihame

Keltaisten velourhousujen kaveriksi tein tämän yksinkertaisen liivihameen, koska halusin harjoitella taas resorien tekoa. Peitetikkikoneessa on vaaleanpunaiset langat, ja tikki selkeästi näkyy - mutta ei onneksi vaatteen ollessa päällä.

Sovituksessa kyllä ihan nappi ja tosi nätti päällä! Olen hirveän tyytyväinen - joskus ihan yksinkertainenkin on kaunista. Liivimekon kaavaa kovasti etsiskelin omista Ottobre-lehdistäni ja koska en löytänyt sopivaa, sovelsin itse. Liivimekon yläosa on Ottobren 6/2010 Minnie-liivihameen kaavasta ja alaosan piirsin itse, koko on noin 98 cm. Malli on mukavan kapea ja silti siinä on reippaasti pituutta ja kuitenkin tämä on napakka ylhäältä eikä roikkunut mistään.

8 kommenttia:

Pintse kirjoitti...

Mukavan simppelin näköinen! :)

eitsu kirjoitti...

Missä ottobren lehdessä oli tuo kaava? Minulla on muutama ottobren liivimekon kaava ja ne on olleet leveitä ja lyhyitä, joten kapea ja reilun pituinen kiinnostaa;)

Mamuli kirjoitti...

Kaavan yläosa on viimeisimmästä, eli 6/2010 -lehdestä koossa 98 cm. Ne on olleet järjestään tosiaan olleet liian leveitä ja liian lyhyitä tuon lehden kaavat... on itse asiassa kokemustakin jostain liivimekosta.

Jos sulle passaisi juuri tämä koko, voin halutessasi kopioida ja lähettää sulle tämän kaavan...

Mirka kirjoitti...

Tosi kivan näköinen perusliivari! Nuo punaiset kantit sopii täydellisesti :)

Veera kirjoitti...

Hieno! :)

eitsu kirjoitti...

Kiitoksia Mamuli tarjouksesta. Minulla itsellänkin on tuo lehti, en vaan ole tuota kaavaa huomannut. Kiitoksia vinkistä, pitää piirtää tuo kaava ja itse asiassa samassa koossa;)Aika samanlainen oli 3/2005 lehdessä, mutta tosi lyhyt. Piirsin sen eilen;)

Riikka kirjoitti...

Kiva kun kävit blogissani, niin löysin tänne! Jatkan selailua, todella kivalle näyttää täällä kaikki!

Anni409 kirjoitti...

Pakko kysyä, mistä tuo kangas? Olen nyt aivan ihastunut tähän teokseesi. Voisin niin kuvitella tuollaisin hameen kohta 1v tyttöni päällä. Täytyy vaan nuo kaavat hankkia, mistäköhän noita ottobren vanhoja lehtiä saa? Olen vasta äskettäin aloittanut ompelemaan ja tämä näyttäisi sopivalta kokeiltavaksi :) Ja täytyy sanoa että sinulla on paljon aivan ihania vaatteitä täällä.
anni409

Oma kuva
Satakunta, Finland