18. tammikuuta 2009

VauvalahjaTyöporukka kysyi tekisinkö työkaverille, jonka vaimo sai kolmannen tytön, söpöstelyvaipan, ja lupauduin. Ensin ompelin S-kokoisen Mummut-vaipan, mutta kun se näytti niin suurelta, teinkin pienemmän, nb:n. Yläkuvassa näkyy hyvin vaippojen kokoero.

Pienemmässä vaipassa on kiinteänä imuna kolme kerrosta bambupuuvillafleeseä ja neljäs kerros sisäkankaana. Kuosikangas on Myllymuksuilta tilattua Hilcon collegea, josta olisi joskus tarkoitus vielä ommella vaatteita. College on nätti ja mukavan tuntuinen kangas, jossa on vähän elastiinia mukana joustoa antamassa. Vaipasta tuli tosi pehmoinen.

Mummut S:ään laitoin koko vaipan alueelle yhden kerroksen hamppujoustofroteeta. Läppiä on kaksi, jotka sujautetaan täyttöaukkoon. Alapuolella kapeammassa läpässä on kaksi kerrosta hamppujoustista koristeltuna vaipan kuosikankaalla. Päällimmäisessä läpässä on kaksi kerrosta bambupuuvillafleeseä ja yksi kerros kuosikankaan bambuneulosta. En ommellut kumppareita kiinni sisäkankaaseen, joka on bambupuuvillafleeseä. Tulikin tuhti vaippa, joka varmasti pitää! Vaippa on toistaiseksi ilman "kotia".

Ei kommentteja:

Oma kuva
Satakunta, Finland