21. joulukuuta 2009

Joulu on jo ovella...

Meillä paistettiin ja koristeltiin eilen piparitalo sekä piparit - joulu hiipii väkisinkin pipareiden tuoksun myötä pirttiin.
Täällä on Jouluna kaikki muksut perheineen, joten vilskettä ja vipinää, lasten riemua ja yhdessäoloa riittää. Toivotan myös kaikille lukijoilleni erittäin Hyvää Joulua! Itse odotan myös innolla Joulun ja loppiaisen välisiä ompeluspäiviä....

15. joulukuuta 2009

Villapaidasta villahousut

Kun ne pahuksen pakkaset nyt alkoivat sain äkillisen villahousuinspiraation. Muutama kuukausi sitten kirpparilta löytämäni euron miesten lampaanvillapaita muuntui villahousuiksi. Hinta ei ollut paha koska puseron hihassa oli muutama kipinäreikä, mutta jo ostaessani totesin että kyllä siitä pystyy ainakin yhdet villikset kyhäämään. Pesin puseron ja huovutin sitä aavistuksen ihan tarkoituksella ettei neulos purkaantuisi leikkauksen jälkeen. Housuihin jäi silti vielä paljon joustoa. Vartin pikaompelun tuloksena syntyi nämä lämpimät nätinruskeat villahousut talven pakkasiin! Niin ja en sitten jaksanut peitetikkikoneeseen edes lankoja vaihtaa, mutta ei tuo punainenkaan lanka ihan hirveältä minun mielestäni päältä päin näytä.


Kuvasin vielä paidasta "pöllityn" merkin erottamaan takaosan etuosasta, sekä paidan rippeet. Ja kyllä on peitetikkikone vaan niiiiiin nopea ja kätsy näissä villaompeleissakin!

Apinapaita

Ompelin tämän apinajoustispaidan viime viikolla jostain Ottobre-lehden kaavasta. Paita onnistui hyvin ja se sopii yhteen jo aiemmin tehtyjen ruskeiden joustishousujen kanssa. Ada kärsii edelleen punaisista nypyistä viikko sitten puhenneen vesirokon takia, joten nassunkuva jäi tällä erää tahallisesti esittämättä.


Lotallekin valmistui viime viikolla tunika Iinulta tilaamallani Hannah-kaavoilla. Kuvat linkitän tähän vielä myöhemmin!
Oma kuva
Satakunta, Finland