29. heinäkuuta 2009

Orpokotiin Intiaan

Voi miten mielelläni osallistunkaan taas intialaisen orpokodin vaippaompeluksiin! Jäi niin mukava mieli viime kerrasta. Lisäselvityksenä kerron, että kestovaippainfon porukalla ommellaan vaippoja tänne. Nyt tarpeen ovat isommat kuorivaipat. Eilen aloitin, ja tänään sain kaksi vaippaa valmiiksi.

No, räpelsin sitten taas kerran omiani, kun aloin suunnittelemaan vuotosuojallista kuorta. Se on tosin keksitty jo, mutta huomaamattani aloin kokeilemaan jotain uutta. Onneksi tällä kertaa lopputulos on tyydyttävä, vaikka en eläissäni ole joutunut näin paljon purkamaan kuin tätä yksilöä. Tähän vuotosuojallisen kaukaloon mahtuu vaikka miten paljon imua. Joustokanttia käytin vain vuotosuojien ja reisien kohdalla. Olen vähän skeptinen tuon joustokantin kestävyyden suhteen siellä kuumissa oloissa; pitäydyn varmaan jatkossa kunnon keittopesun kestävässä kuminauhassa.

Ja sitten nuo toisen kuoren nepit...kyllä ne tuon liukkaan pelipaitakankaan kanssa on aika keikuraiset. Olisi pitänyt pistää kaksi riviä neppejä, mutta kuka siellä Intiassa niitä kaikkia kerkiää nepittämään? Olisiko Applixin tarranauha kumminkin ensin?

Vasemmanpuoleinen L-kokoinen vaippa on tehty Myllymuksujen lehtikaavalla, oikea on Wee Wekan vuotosuojallinen kuori koko M (aika tilava, paremminkin L). Ihastuin ikihyviksi vuotosuojiin; ovat tosi tehokkaat ja erittäin kätsyt!


12. heinäkuuta 2009

Nukenvaatteita





Vihdoin ja viimein pääsin ompelemaan!
Ja aina olen haaveillut tekeväni nukelle jotakin, ja nyt oli aika tehdä haaveista totta. Kaavat ovat kirjasta: "Nuken omat vaatteet", joskin olen niistä muokannut omanlaisia räpellyksiä.

Ensimmäisten kuvien takki ja haalari on tehty kierrätysmateriaalista, eli 122-senttisestä tyttöjen velourliivihameesta. Takin kaulus epäonnistui, mutta toivottavasti leikkijät eivät kiinnitä siihen niin suurta huomioita kuin minä. Velourit ja joustikset ovat mukavia ja pehmoisia nukenvaatekankaita.
Oma kuva
Satakunta, Finland