29. joulukuuta 2008

Peikkohaalarit




















Tein eilen koko päivän näitä haalareita ja viimeistelin ne tänään. Tyttöni halusi vielä haalariin hännän. Kaava on E.G:n Ompele lapselle-kirjasta, koko 84 cm. Tänään tein vielä sovitusreissun ja mittasin nilkanympäryksen. Hyvin sopi päälle! Kangas on Eurokankaan palalaarin joustofroteeta, ja se näyttää imevän kaikki roskat puoleensa.

26. joulukuuta 2008

Täysremppaa


Tyttären huoneremontti



Tytön muutettua pois kotoa tein huoneeseen täysremontin. Tapiseerasin ja maalasin kaikki lattiasta kattoon. Kovin paljoa ei remontti tullut maksamaan; tapetit hankin ajat sitten alennuksella, televisiopöytä on kirpputorilöytö - maalasin sen vaan huonesävyyn sopivaksi. Seinien oranssi tapetti on erikoiseen tyyliin laitettu, mutta mä tykkään. Ruskeat seinähyllyt alennuksella 10 euroo/kpl, verhot ja matto ja peitto Hobby Hallin alesta.

Ompeluja...

Yllä Lotalle liivihame Ottobren kaavalla. Samanlaisen sai myös Ada, mutta vähän eri värisen.
Myllymuksujen bambujoustiksesta paita ja pökät.

Tässä joustofroteeasu.

25. joulukuuta 2008

Joulu 2008

Tämä mekko oli tyttärentyttäreni päällä aattoiltana. On muuten historian havinaa ilmassa, sillä mekon on tehnyt äitini vuonna 1983. Tyttärelläni (eli kuvassa olevan Adan äidillä) oli sama mekko yllään vuoden ikäisenä!


Vaihdettiin sitten mekko kevempään, kun aattona meitä oli niin paljon, että tuli Adallekin kuuma. Ja pitihän sitä heti sovittaa joulupukin tuomaa lahjaa! Puvun imagoon sopii hyvin noi puukauhat...



Pikkuneidot saivat lahjaksi ihanat mekot! Lisää kuvaHiukan Lotan mekon helma oli rypyssä, mutta ei ihme, kun se suoraan joulupukin paketista avattiin ja laitettiin päälle! Siskoni oli löytänyt nämä jostain käsityömarkkinoilta. Kankaat ovat ohutta pellavaa. Kyllä tytöt vaan ovat niin somia mekoissaan!

Phs- ja kestositeitä

Joulukuun alkupuolella tein hyväntekeväisyysprojektiin kestositeitä. Aikamoinen värkkääminen näistä oli! Tässä vain osa tekeleistä. Tuotto meni Intian hylättyjen tyttövauvojen orpokotiin keskoskaapin hankintaa varten.

Omppu- ja taskuvaippa

Tuo Myllymuksujen omppupul on aivan ihanaa. Mutta niin on tassutkin!

Perhosswaddle

Kv-infon "unikuulta" sain tämän Swaddlen kaavan: sisä- ja ulkokankaalle on erikseen kaavat, näin sisäpuolen fleese ei tursota lahkeensuista.

Uusia kuoseja...

Olen valitettavasti ihan hurahtanut vaippojen ompeluun. Taas tuli uusia kuoseja, ja niitä oli tilattava Maemolta... Tuo 'aito prinsessa' -kuosi on jotenkin ällön makee, mutta kahdesta muusta kuosista tykkään kovin. Etenkin tuosta pallokuosista.

Ja tässä taas Adan vaippuleita...

Allaoleviin vaippohin sopivat imut. Vas. bambuimu, keskellä KVK:sta tilattuja flanelleja, oikealla Eurokankaan tarjousflanellia 3,90/m.

Tuo norsukuosi on kyllä syötävän suloista! Eikä tuossa kirsikassakaan ole mitään vikaa.



Taas muutama vaippa...


Tatskavaippa

Tämä tatskakuosi on mielestäni aivan nami! Kuvan vaippa on WeeWekan kaavalla tehty.

Cuddleja


Tässä ekat cuddlevaippani. Ostin kaavavihonkin, mutten ymmärtänyt niistä mitään. Sain kuitenkin eräältä mukavalta kestovaippainfolaiselta apua, ja jopa tämän hieman muunnellun kaavankin.
Oma kuva
Satakunta, Finland